Lovas/kutyás tréner,- és coach képzés

Lovas/kutyás coachképzés

A coachképzés egyéni időbeosztással, folyamatos jelentkezési lehetőséggel indul.
Az Alapképzés időtartama: : 50 óra = 11 alkalom (1o x 4 óra plusz 1 x 2 óra plusz 8 óra szupervízió. Belépési feltétel: lovas/kutyakiképzői és/vagy coach tapasztalat vagy az Önismereti blokk elvégzése.
Mindkét program esetén kiegészítő, opcionális modulok vehetők fel:
- lókiképzés kurzus vagy alkalom - 12.ooo Ft/alkalom
- kutyakiképzés kurzus vagy alkalom - 12.ooo Ft/alkaolm
- plusz 1-2 alkalmas coaching, hozott ügyféllel - 2o.ooo Ft/alkalom/fő

A képzés ára: alkalmankénti fizetés esetén 43.750 Ft/alkalom azaz 11 x 43.75o Ft,. Egyösszegű előrefizetés esetén: 39o.ooo Ft/fő. Önismereti blokk. 3x2 óra. Belépési feltétel: -. Az önismereti coaching akkor feltétele a coachképzés elkezdésének, ha valakinek nincs sem lovas, sem coaching tapasztalata, illetve olyan élethelyzetben van, ami indolja, annak rendbetételét.
Az önismereti plusz blokk ára: 18o.ooo Ft.
A képzés végén a résztvevők Igazolást kapnak elektronikus formában, mely önálló munkavégzésre nem jogosít, de a szakma gyakorlásához szükséges elmélet és gyakorlati tudást adja.
A végzett hallgatók további szupervíziót vehetnek igénybe, melynek ára: 2o.ooo Ft/óra.
A képzés helyszíne Fejér megye, Alcsútdoboz

Lovas/kutyástréner képzés


A trénerképzés folyamatosan, egyéni időbeosztással indul.

A program időtartama: alapképzés: 5o óra, 11 alkalomra elosztva (1ox4 plusz 2 óra és plusz 8 óra). Ára: alkalmanként fizetés esetén: 11 x 43.75o Ft/fő, egyösszegű előrefizetés esetén: 39o.ooo Ft/fő.
Tematikája: tréning definíció, tréner szerepe, tréneri önismeret, kommunikáció, a csoport jellemzői, csoport dinamika, ellenállás kezelés, tréningló képzése, gyakorlatok lóval, a feladatok elemzése, instrukcióadás.
Mivel a program egyéni ütemezésben valósul meg, a tartalmi rész kibővül a az adott résztvevő igényeivel.

A képzés végén a résztvevők elektronikus formában Igazolást kapnak, mely munkavégzésre nem jogosit, de az ahhoz szükséges gyakorlati és elméleti tudást adja. A végzett hallgatók szupervíziót és specializációt vehetnek igénybe (2o.ooo Ft/óra díjazásért).

A képzés helyszíne Fejér megye, Alcsútdoboz

A 21. század a polihisztorok százada, ’mindenhez is’ értünk, talán minden területen. Mire gondolok? Mindenki tud gyereket nevelni, focizni, lovagolni, más problémáit megoldani – ismerjük ezt a típust – de, mint ahogy például nem nevezzük lókiképzőnek azt, aki 1-2 lóval dolgozik, akinek nincs kellő esetszáma, – értsd gyakorlata a különböző helyzetek kezelésére, – ugyanúgy nem nevezzük coachnak, de pláne terapeutának azt, aki annak mondja magát, akihez bizalmi alapon vagy információ hiányában vagy szimpátia alapon elmegy néhány ember a problémájával. Még lehet az is, hogy jól érzik magukat, még az is lehet, hogy használ. Szakemberré azonban tanulással, képzéseken megszerezhető tudással, olvasással és rengeteg gyakorlással válik valaki. (Az alábbi felsorolást sorrendnek gondolom a szakemberré válás folyamatában.)
Senkinek nincs joga kísérletezni a másik lovával vagy egy másik emberrel. Hályogkovácskodás, aminek súlyos következményei lehetnek egy másik élőlény életében.
Közúti igazoltatásnál a rendőr elkéri a jogosítványt. Ha elmegyünk lovagolni, lókiképzőt keresünk, coachhoz vagy terapeutához megyünk általában nem kérjük el a „jogosítványát”, feltételezzük, ha ő azt állítja magáról, akkor az is, aminek vallja magát. Ugyanakkor persze azt sem állítom, hogy minden végzettséggel rendelkező, jó szakember és nem lehet valaki ösztönösen jó.
Nézzük meg, hogy miből is lesz a cserebogár, azaz mi kell valójában ahhoz, hogy lovas trénerek, lovas coachok vagy épp lovas terapeuták lehessünk:
Tréner/coach az lehet vállalkozás szerűen, akinek megvan a jogszabályban előírt végzettsége: pl. pedagógus, pszichológus, andragógus és ezen felül van tréning és/vagy coaching specializációja.
Lóasszisztált tréner/coach az lehet vállalkozás szerűen, akinek megvan a jogszabályban előírt végzettsége: pl. pedagógus, pszichológus, andragógus, ezen felül van lovas tréning és/vagy lovas coaching specializációja valamint pl. lovas edzői vagy túravezetői vagy lovas kultúra oktatói vagy Hippológus végzettsége.
Lovas terapeuta az lehet, akinek megvan a jogszabályban előírt gyógytornász vagy gyógypedagógus vagy pszichológus diplomája, rajtengedély vizsgája és a Magyarországon egyetlen helyen megszerezhető lovas terapeuta végzettséget mellétette.
Valószínű nem feküdnél egy olyan ember kése alá, akivel az utcán találkozol és rövid beszélgetés után azt állítja magáról, hogy ő sebész. Persze dönthetsz így is, de akkor számolj a következményekkel. De talán inkább utána kérdezel, hogy ki mit tud róla, megkérdezed ő hol végzett, mi a specializációja. A problémáid, az elakadásaid, a lelked nem annyira fontosak?