Lovas/kutyás/BIRKÁS tréning

Miért gyere lovas/kutyás/birkás tréningre?

A ló nagy, erős, félelmet kelthet - ezért segítenek felismerni, hogy miktől is félsz/tartasz az életedben, és hogy tudsz megküzdeni velük. A legtöbb ember nem ismeri a lovak természetét, (még sokszor lovas emberek sincsenek tisztában az egyes mozdulatok jelentőségével), - ezért megtapasztalhatod, milyen gyorsan tudsz megtanulni egy új "nyelvet" és milyen hatékonyan tudsz kommunikálni más felfogású élőlénnyel.A lovakat nem érdeklik a külsőségek, az érzéseinkre, szagunkra, légzésünkre figyelnek, és arra reagálnak - ezért segítenek abban, hogy valóban bízz és higgy magadban, ne csak külsőleg próbálj magabiztosnak látszani. A lovak alapvetően a kooperációt keresnek - ezért megmutatják, hogy tudsz együttműködővé válni és azzá tenni másokat. Ezek miatt emelkednek tanítóinkká, fejlesztőinké a lovak és eközben olyan különleges világba visznek benneteket, ahol rengeteget megtudhattok magatokról, felfedezhetitek értékeiteket. A kutyák a lóhoz képest kisebb termetük miatt jobban előhívják belőlünk az odébbteszem, elhúzom pórázzal reflexet, azaz azt, hogy nem kommunikációval, hanem erőszakkal oldjuk meg a helyzetet, akár csak az életünkben a nálunk "kisebb" emberekkel. "úgy sem érti, gyorsabb, ha arrébb teszem". A birka egy teljesen más dimenzió, mint a kutya vagy a ló. GYakorlatilag semmit nem tudunk róluk, így remek trénerek az új helyzetben való kommunikáció gyakorlásához, az előítéletek lekűzdéséhez.

Hogyan?

A lovakkal földről végeztek feladatokat, melyek végrehajtási módja rátok jellemző. A ló viselkedése mutatja majd, hogy a választott stratégiátok mennyire kényelmes, elfogadható, érthető számára. A feladat közbeni érzéseid, megfigyeléseid és a trénerek megfigyelései adják az alapot ahhoz, hogy párhuzamokat kereshess életed más területei és az adott lovas feladat tanulságai között. Pl. hogy viselkedsz stresszes helyzetekben. Egy következő feladatban pedig lehetőséged lesz a megbeszélteket beépíteni és ezzel túllépni a blokkjaidon, megakadásaidon. Ha szereted a lovakat, akkor használd ki ezt a kötődésed és hagyd, hogy így is hassanak rád a lovak. Ismerd meg őket egy másik oldalról, tanulj velük együtt, tanulj általuk Lovas tréningjeimen. A kutya pusztán jelenlétével vagy aktív részvételével segíti a képzési folyamatot, akár előkészítve a lóval végzett munkát. A lovas/kutyás tréningeket egyrészt céges munkacsoportok számára állítom össze, másrészt nyitott tréningként magánszemélyeknek is lehetővé teszem, hogy tréningen vehessenek részt.

Gyakori témák: kommunikáció, asszertivitás, önismeret, stresszkezelés, flow, időgazdálkodás, konfliktuskezelés, problémamegoldás, stratégiatervezés-értékek-misszió, érzelmi intelligencia, prezentációtechnika, vezetőképzés, együttműködés-csapatépítés, generációk a munkahelyen, határozottság vs agresszió, szóbeli erőszak, motiváció-motiválás.

A vállalati tréningek a megrendelővel egyeztetett időpontban indulnak. Ajánlat kérhető a Kapcsolat menüpontnál feltüntetett elérhetőségeinken.

A nyílt tréningeket a Facebook oldalunkon hirdetjük meg.

A tréningek időtartama: 0,5-6 nap/csoport között tervezhető, igy akár éves képzési terv is összeállítható.
Helyszín: Fejér megye, Alcsútdoboz